Saturday, 8 October 2011

Ennakoivaa väriterapiaakö - Preventative colour therapy, perhaps?

Eilen oli ensimmäinen oikein perinteisen syksyinen päivä. Onhan niitä harmaita päiviä ollut jo aiemminkin, mutta jotenkin kuluvan viikon torstai onnistui kaikessa sateentihkuisessa harmaudessaan kuvaamaan alkavaa syksyä täydellisesti. Ei ne syyskuun sateet kivoja olleet, mutta nyt kun lehdetkin ovat alkaneet tippua puista on todettava, että kyllä, nyt on syksy.

Yesteday was the first day so far the managed to conjure up the image of a typically autumnal day. Even though we had a few grey and dreary days in September, but this past Thursday just hit the nail on the head in all its drizzly glory. Personally, I blame it on the fact that the leaves have started to fall, which automatically makes me think that autumn has indeed arrived.

Onnistuin tänään lisäksi joutumaan rankahkon sadekuuron uhriksi kotimatkalla, ja sitten myöhemmin kauppareissulla. Mutta ei se mitään, syksy tulkoon!

I even managed to get caught in a short but intense rain shower on my way home, and then went to the shop during another shower. But that's ok, bring on the autumn.

Olen nimittäin jo hetken miettinyt mikä mua vaivaa, kun kaiken maailman oudot värit ovat yht'äkkiä ruvenneet huutelemaan puskista. Keltaiset, punaiset, jopa pinkit ovat ruvenneet näyttämään houkuttelevilta. Kai se on todettava vain, että elimistö yrittää muistuttaa, että syksyn harmaudessa ja talven viimoissa voi joskus olla hauskaa muistella kesän väriloistoa, vaikkakin keltaisen huivin tai pipon muodossa.

I've been worried about my wellbeing recently, as a whole host of strange colours have tried to lure me in. Yellows, reds and even pinks have started to look scarily appealing. The only logical explanation, surely, is that my system is trying to remind me that vibrant summery colours can be refreshing in the greyness of autumn or when the wintery winds blow hardest, even when it comes in the form of a yellow shawl or hat.

Älkää siis ihmetelkö, jos puikoilta rupeaa tulemaan oudon värisiä asioita, yritän vaan ehkäistä pahinta kaamosta näin etukäteen.
So please don't be alarmed if my knitted objects suddenly change colour. I'm just trying to prevent the worst hit of the seasonal blues.


I have yellow yarn, and I'm not afraid to use it ;)

2 comments:

Koukuttaja said...

Mä olen aivan vakuuttunut, että tämä värintarve on täysin näiden paheellisten indie-värjäreiden vika. Mä olen kans alkanut ostella ja neuloa ja KÄYTTÄÄ vaikka minkälaisia omituisuuksia, viimeisimpänä keltaista minäkin. Mun piti olla pelkkää punaista ja mustaa -ihminen!

Karoliina said...

Ne indie-värjärit on pirullisia kyllä...